Apple intentioneaza sa emita pentru prima oara obligatiuni in Taiwan, in valoare de 1 miliard de dolari, au declarat surse apropiate situatiei, operatiune care ar alatura producatorul de iPhone-uri altor companii mari care au atras miliarde de dolari pe piata de obligatiuni a insulei, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Obligatiunile Apple ar avea o maturitate de 30 de ani, au spus sursele. Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze.

Lichiditatea pietei taiwaneze de obligatiuni este mare, investitorii in titluri pe termen lung, in principal firme de asigurari de viata, fiind interesati de companii cu bonitate ridicate, dar si de randamente mari, scrie News.ro.

Companiile multinationale efectueaza in mod regulat emisiuni de obligatiuni de astfel de marimi in Taiwan. In luna decembrie a anului trecut, producatorul american de cipuri Intel a vandut obligatiuni in valoare de 915 milioane de dolari, pe termen de 30 de ani si randament de 4,7%.

O luna mai tarziu, producatorul de bere Anheuser Busch InBev a emis obligatiuni de 1,47 miliarde de dolari, tot pe 30 de ani, cu randament de 4,915%. In acest an, pe piata din Taiwan au fost emise obligatiuni in valoare de 16 miliarde de dolari, mai mult de jumatate din emisiunile de 29 de miliarde de dolari americani care au avut loc in 2015, potrivit datelor oficiale.

Alpha Bank va lista...
Citeste si: Alpha Bank va lista obligatiuni ipotecare pe Bursa de Valori Bucuresti

Investorii sunt interesati de randamente de 4,2%-4,2% pentru obligatiunile Apple, au spus doua surse.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Noile modele iPhone ar putea creste considerabil economia Taiwanului