Intemperiile care afecteaza centrul Frantei de duminica seara vor costa companiile de asigurari cel putin 600 de milioane de euro, a declarat presedintele Asociatiei franceze a asiguratorilor (AFA), Bernard Spitz, citat de AFP.

„Probabil ca acest cost nu va fi inferior celui al inundatiilor care au afectat Franta in octombrie 2015, cu pagube de ordinul a 600 de milioane de euro, chiar daca aceste doua evenimente climatice sunt foarte diferite”, a spus Spitz. Doi oameni si-au pierdut viata in inundatiile catastrofale din Franta, potrivit News.ro.

Autoritatile au confirmat moartea unui babat, in varsta de 74 de ani, care a cazut intr-un afluent al Senei. Aparent, barbatul calarea in momentul accidentului. Anterior, trupul neinsufletit al unei femei, in varsta de 86 de nai, a fost descoperit in locuinta inundata din Souppes-sur-Loing, un orasel situat la sud-est de Paris.

Ministrul de Interne a precizat ca peste 20.000 de persoane au fost evacuate din calea apelor, in operatiuni care au implicat mii de pompieri, militari si alte autoritati. Muzeele Luvru si Orsay au fost inchise vineri, pentru ca angajatii sa poata duce la loc sigur operele de arta nepretuite.

Citeste si:
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa
Taxe autostrada si vignete...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Solutia pentru taierile ilegale de paduri, ignorata de autoritati