Pe de alta parte, pe retelele de socializare s-a scris ca un suporter englez ar fi fost impins si ucis la metroul din Marsilia, informatie dezmintita de autoritati. Prefectura a precizat ca de la metro au fost evacuata o persoana, insa aceasta este de nationalitate franceza si in prezent este in spital, noteaza News.ro.

Mai multe violente au avut loc, sambata, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Euro 2016. Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut in zona Portului Vechi din Marsilia, cu cateva ore inainte de meci. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate. Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei.

Violentele au continuat in arena, unde la finalul partidei suporterii rusi i-au atacat pe fanii englezi. Suporterii englezi au fost nevoiti sa se catere pe garduri pentru a scapa de fanii rusi. Imagini cu un tata incercand sa isi protejeze fiul in timp ce suporteri mascati loveau fanii care se retrageau in jurul lui au devenit virale. Federatia rusa risca din nou sanctiuni, dupa ce in urma cu patru ani, la Euro 2012, in cazul sau s-a luat o decizie cu suspendare de retragere a sase puncte, ca urmare a incidentelor din Polonia, la Euro 2012.

Sursa foto: Agerpres