Fostul presedintele egiptean, Mohamed Morsi, a fost condamnat din nou la inchisoare pe viata, intr-un dosar in care a fost gasit vinovat pentru scurgerea de secrete de stat si spionaj in favoarea Qatarului. Acesta este al patrulea dosar, instrumentat de magistratii egipteni, in care este condamnat Morsi, transmite Reuters.

Intre timp, liderul Fratiei Musulmane a fost deja condamnat la pedeapsa cu moartea pentru o evadare in masa a prizonierilor egipteni, in timpul protestelor care au determinat demisia fostul presedinte Hosni Mubarek, potrivit News.ro.

De asemenea, Morsi are la activ o alta pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru spionaj in favoarea gruparii palestiniene Hamas.
Justitia a aprobat condamnarea la moarte a altor sase inculpati, inclusiv a trei jurnalisti Al-Jazeera. Alti doi asociati ai lui Morsi au primit inchisoare pe viata.

Procurorii sustin ca inculpatii l-au sprijinit pe Morsi in scurgerea unor informatii confidentiale intre serviciile secrete din Qatar. In documente erau expuse depozitele de arme ale militarilor egipteni.

Toti acuzatii pot face apel la decizie in cadrul Inaltii Curti de Casatie a Egiptului, insa cei trei jurnalisti ai Al-Jazeera au fost condamnati in abesenta si se afla in siguranta pe teritoriul Qatar.

Relatiile dintren cele doua state arabe sunt extrem de tensionate de la preluarea puterii de catre Abdel Fattah al-Sisi.

Sursa foto: Mohamed Elsayyed/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri