Intre timp, liderul Fratiei Musulmane a fost deja condamnat la pedeapsa cu moartea pentru o evadare in masa a prizonierilor egipteni, in timpul protestelor care au determinat demisia fostul presedinte Hosni Mubarek, potrivit News.ro.

De asemenea, Morsi are la activ o alta pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru spionaj in favoarea gruparii palestiniene Hamas.
Justitia a aprobat condamnarea la moarte a altor sase inculpati, inclusiv a trei jurnalisti Al-Jazeera. Alti doi asociati ai lui Morsi au primit inchisoare pe viata.

Procurorii sustin ca inculpatii l-au sprijinit pe Morsi in scurgerea unor informatii confidentiale intre serviciile secrete din Qatar. In documente erau expuse depozitele de arme ale militarilor egipteni.

Citeste si:

Toti acuzatii pot face apel la decizie in cadrul Inaltii Curti de Casatie a Egiptului, insa cei trei jurnalisti ai Al-Jazeera au fost condamnati in abesenta si se afla in siguranta pe teritoriul Qatar.

Relatiile dintren cele doua state arabe sunt extrem de tensionate de la preluarea puterii de catre Abdel Fattah al-Sisi.

Sursa foto: Mohamed Elsayyed/Shutterstock.com