Fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamat la moarte, sambata, de un tribunal din Cairo pentru rolul sau intr-o evadare din inchisoare in masa in timpul revoltelor din 2011 care au dus la indepartarea de la putere a lui Hosni Mubarak, relateaza CNN.

Numele lui Morsi va fi transmis Marelui Muftiu impreuna cu cele ale altor peste 100 de acuzati, pentru confirmarea pedepsei cu moartea la 2 iunie. Marele Muftiu este cea mai inalta autoritate juridica din Egipt. Aceasta este cea mai dura pedeapsa la care se putea astepta Morsi in acest caz. El va putea sa conteste insa decizia in apel, potrivit Mediafax.

Liderul Fratilor Musulmani, Mohamed Badie, si fostul presedinte al Parlamentului Mohamed Saad El-Katatny au fost, de asemenea, deferiti Marelui Muftiu in acest caz. Guvernul de la Cairo instalat de armata a interzis Fratii Musulmani, declarand miscarea drept grupare terorista, o acuzatie pe care aceasta din urma o neaga.

Morsi si ceilalti inculpati sunt acuzati de colaborare cu gruparea islamista palestiniana Hamas si cu cea libaneza Hezbollah pentru a patrunde in cateva inchisori din Egipt in ianuarie 2011 si a facilita evadarea lui Morsi si altor 20.000 de persoane.

Intr-un caz separat deschis pentru acuzatii de spionaj, alte 16 persoane - dar printre care nu se numara si Morsi - au fost, de asemenea, condamnate la moarte sambata. Morsi, care a devenit primul presedinte ales democratic al Egiptului in iunie 2012, a fost indepartat de la putere printr-o lovitura de stat militara sustinuta de populatie in iulie 2013. Fostul presedinte a fost deja judecat in aprilie pentru violenta si incitare la violenta si condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru torturarea protestatarilor din fata palatului prezidential in decembrie 2012. El a fost achitat insa de acuzatiile de crima in cazul deceselor protestatarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri