Masuri speciale in acest weekend de trei zile au fost luate in urma atacului sinucigas de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, al carui bilant a ajuns la 45 de morti. "Publicul american sa se astepte sa vada, in acest weekend de 4 iulie, o securitate sporita pe aeroporturi, in gari si in alte centre de tranzit din intreaga tara", avertiza la sfarsitul saptamanii secretarul pentru Securitate Interna Jeh Johnson intr-o audiere in Comisia Juridica a Senatului, scrie News.ro.

Un american a fost "usor ranit" in atacul asupra celui mai important aeroport din Turcia si al 11-lea cel mai important din lume, tranzitat de aproximativ 60 de milioane de pasageri in 2015. Johnson i-a indemnat pe americani sa sarbatoreasca ziua nationala si "sa continue sa participe la evenimente publice", dar sa ramana vigilenti. "Vigilenta publicului poate face diferenta in detectarea unor posibile comploturi sau activitati teroriste", a subliniat el.

Securitatea in Statele Unite a fost deja consolidata dupa atacurile teroriste soldate cu 32 de morti in metroul si pe aeroportul de la Bruxelles, in martie. Cozi s-au format luna trecuta pe aeroporturi, provocand nemultumirea unor pasageri care au pierdut zboruri. Autoritatile americane nu vor reduce securitatea aeriana ca raspuns la cresterea fluxului calatorilor sau din cauza cozilor, a avertizat secretarul, insa vor efectua angajari, a promis secretarul.

Sursa foto: rozbyshaka/Shutterstock.com