Daniel Suciu, liderul de grup al PSD din Camera Deputatilor, a spus ca interzicerea accesului presei in anumite lifturi din Palatul Parlamentului reprezinta un "exces de zel" al unui functionar de la Camera Deputatilor, dar decizia nu a fost luata in Birourile permanente, scrie Digi24.

Acesta a mai declarat ca locurile de la balcoanele din plenul Parlamentului au fost repartizate pentru oamenii adusi de PSD, deoarece acestia au depus cereri inaintea grupului USR, afirmand ca toate restrictiile sunt o consecinta a protestului care a avut loc pe holul Parlamentului.

“A fost inclusiv ieri o discutie in Biroul permanent vizavi de ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta pe acest hol. Din ceea ce am inteles, ceea ce s-a pus pe lifturile de la 1 a fost o greseala, pentru ca nimeni nu a incercat, nici nu doreste sa restrictioneze accesul dumneavoastra (al presei – nr.) in acest perimetru. Eu stiu ca doamna secretar general al Camerei a verificat acest lucru, dar ieri in BP nu s-a discutat o asemenea masura restrictiva la adresa ziaristilor.

PSD, cerere pentru locuri la balcoanele plenului

Posibil sa fie si un exces de zel din partea unui functionar din Camera Deputatilor, dar ieri la BP nu s-a luat. Nu am verificat ce functionari sau cine a pus un afis. (...) Sa nu vorbim de domnul Dragnea, ca n-are nicio legatura cu liftul. O sa verific la Secretariatul General ce s-a intamplat cu asemenea mare problema. Cred ca nimeni, nici eu, nici colegii mei nu doresc sa va restrictionam dumneavoastra, reprezentantilor presei, accesul. A fost saptamana trecuta un incident cu invitati adusi de un partid politic pe acest hol. (...) Protestatarii nu au ce cauta la P1 (etajul unde este sala plenului - n.r.) sa urle si sa se arunce pe jos ca sa protesteze. Cred ca daca s-a asimilat acest afis cu interdictia pentru dvs. este o greseala”, a explicat Daniel Suciu.

Acesta a spus ca locurile la balcoanele din plenul Parlamentului au fost repartizate pentru oamenii adusi de PSD, deoarece acestia au depus cereri inaintea grupului USR, afirmand ca toate restrictiile sunt o consecinta a protestului care a avut loc pe holul Parlamentului.

”Cand este vorba de balcoane, accesul se face ca urmare a solicitarile facute de grupurile parlamentare Secretariatului General. Din ceea ce am inteles, la momentul depunerii de catre USR a acestor cereri, balcoanele erau pline, inclusiv de catre sustinatori, de catre membrii PSD. Nu exista o repartitie, exista cine depune cererea. (...) Dar daca grupurile parlamentare, 2, 3, 1, au depus cereri care numeric au acoperit balcoanele, celelalte grupuri care au depus ulterior nu mai au acces.

"Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta este o rusine pentru Parlamentul Romaniei"

Restrictiile vizavi de acest perimetru au venit ca urmare a ceea ce s-a intamplat cu invitatii USR-ului de saptamana trecuta si, indiferent ce sustin colegii mei de la USR, ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta este o rusine pentru Parlamentul Romaniei. Iar ceea ce vedeti aici este o consecinta ca nu mai acceptam. BP a luat ieri aceasta decizie, ca invitatii USR-ului care vin cu un singur scop, sa aiba aici acces. De fiecare data cand este o motiune de cenzura, exista invitati care vor sa participe de la balcon”, a spus Suciu.

Intrebat cati oameni a invitat PSD in timpul motiunii de cenzura, acesta a raspuns: “In jur de 70, daca tin bine minte. (...) Inseamna ca toate locurile s-au ocupat. Acest subiect il gestioneaza cei de la Secretariatul General".

Mai multe zone din Palatul Parlamentului sunt pazite de serviciul de paza, iar in anumite zone presa nu are acces miercuri, in ziua votului motiunii de cenzura impotriva Guvernului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri