Posesorii de telefoane mobile din Bosnia pasionati de jocul "Pokemon Go" au fost avertizati, de catre o asociatie de caritate, sa evite zonele si terenurile minate ramase necuratate de echipele de genisti dupa incheierea razboiului ce a devastat aceasta tara in anii 1990., conform News.ro

Avertismentul oficial emis de catre asociatia bosniaca de caritate specializata in operatiuni de deminare, Posavina bez mina, a fost facut dupa ce reprezentantii ei au primit o serie de informatii potrivit carora jucatorii de "Pokemon Go" au inceput sa se aventureze in zone considerate riscante.

”Am primit informatii ca unii dintre utilizatorii «Pokemon Go» din Bosnia s-au deplasat in locuri cu risc sporit de mine de razboi, in cautarea unui Pokemon”, a explicat asociatia Posavina bez mina intr-un comunicat publicat pe contul ei de Facebook.

”Cetatenii sunt indemnati sa nu faca acest lucru, sa respecte semnele de demarcatie a campurilor cu mine si sa nu se aventureze in zone necunoscute”, se afirma in acelasi comunicat.

Jucatorii de ”Pokemon Go” isi folosesc smartphone-urile pentru a captura in lumea reala personaje animate din acest joc, care apar pe ecranele telefoanelor lor.

Cel putin 600 de persoane ucise de minele de razboi

Cel putin 600 de persoane au fost ucise in Bosnia in accidente provocate de mine de razboi, dupa incheierea acestuia in 1995.
Aproximativ 120.000 de mine au ramas nedescoperite, potrivit estimarilor formulate de o companie bosniaca specializata in operatiuni de deminare.

Pe masura ce popularitatea jocului ”Pokemon Go” a crescut tot mai mult in ultima saptamana, pe plan mondial au fost raportate numeroase accidente in care au fost implicati utilizatori ai jocului.
”Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo in domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabila frenezie pe plan mondial in randul posesorilor de tablete si smartphone-uri, bucurandu-se, la doar cateva zile dupa lansare, de un succes fenomenal.

Acest joc video poate fi descarcat gratuit pe dispozitivele mobile care functioneaza cu sistemele de operare Android si iOS. Jocul, care combina franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentata, permite jucatorilor sa se plimbe in vecinatati cunoscute in viata reala, cautand in acelasi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Sursa foto: Matthew Corley / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Black Friday 2019 la PC Garage: reduceri la produse de gaming