Oliver Stone, regizor american, prezent la evenimentul Comic Con de la San Diego, pentru a-si promova cel mai nou, "Snowden", a declarat ca jocul Pokemon Go reprezinta o noua forma de invazie, citeaza contactmusic.com

Cineastul a spus ca jocul video, pe care l-a asemanat cu o ”forma de totalitarism”, poate ajuta la patrunderea intr-o ”societatea robot”.
”Planteaza mine in fiecare persoana din aceasta incapere. Este ceea ce ei numesc capitalism care supravegheaza”, a spus Oliver Stone, conform News.ro

Despre thrillerul ”Snowden”, al carui protagonist este Joseph Gordon-Levitt si care descrie viata si activitatea ”unui om obisnuit, care voia inainte de toate sa isi serveasca tara”, dupa cum explica regizorul Oliver Stone, au vorbit, la acelasi eveniment, actorii Joseph Gordon-Levitt si Shailene Woodley.

Filmul va avea premiera la cea de-a 64-a editie a festivalului de la San Sebastián, care se desfasoara in perioada 16 - 24 septembrie.
”El este inca un mister”, a spus regizorul despre omul care a inspirat pelicula sa. ”A cooperat, dar sunt lucruri pe care nu le stim si lucruri pe care, speram, ca le va dezvalui intr-o zi”, a adaugat el.

Din distributia filmului, prezentat in afara competitiei, mai fac parte Melissa Leo si Nicolas Cage.

”Snowden”, filmat in Germania, Statele Unite, China si Rusia, va fi lansat in cinematografele din Statele Unite pe 16 septembrie.

Filmul ”Snowden” are la baza doua carti - ”The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man”, de Luke Harding, care retraseaza periplul acestui avertizor de securitate, din Hawaii la Hong Kong, inainte de a transmite documente NSA catre Glenn Greenwald, jurnalist la The Guardian; cealalta carte este romanul scris de avocatul lui Edward Snowden, Anatoli Kuserena, intitulata ”Time of the Octopus”, care descrie incordarea americanului in timp ce astepta raspunsul pentru cererea sa de azil adresata guvernului rus.

Oliver Stone, nascut pe 15 septembrie 1946, este un regizor, scenarist si producator american, care a devenit cunoscut pe plan international la inceputul anilor 1980 cu o serie de filme despre razboiul din Vietnam. A regizat mai multe pelicule celebre, dar si controversate, precum ”JFK”, ”Natural Born Killers”, ”Nixon”, ”Midnight Express”, ”Platoon” si ”Born on the Fourth of July”. Oliver Stone a castigat trei premii Oscar.

Sursa foto: Matthew Corley / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
KFC vrea sa deschida anul acesta opt restaurante in Romania
Setari Cookie-uri