”Pozitia executivului nu s-a schimbta. Articolul 50 nu va fi invocat pana la sfarsitul acestui an”, a declarat purtatorul de cuvant. De asemenea, Bloomberg a citat surse guvernamentale britanice, care explica ca momentul favorabil pentru declansarea procedurii de iesire a Marii Britanii din UE este pana in luna aprilie 2017.

Sunday Times a scris, saptamana trecuta, ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi intarziata pana la finele anului 2019, pentru ca departamentele de comert internataional din executivul britanic nu sunt pregatite si nu au infrastructura necesara pentru a purta negocieri cu reprezentantii statelor membre.

De la declansarea procedurii de iesire, termenul limita pentru negocierea divortului britanic de blocul comunitar este de doi ani. Jurnalistii britanici au atras atentia ca alegerile generale franceze si germane ar putea sa reprezinte o alta intarziere pentru procesul de iesire. Marea Britanie ar putea sa nu invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pana dupa alegerile prezidentiale franceze din mai 2017.

Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock