O explozie puternica, aparent provocata de o masina-capcana, s-a produs la un punct de control al Politiei din orasul Cizre, aflat in sud-estul Turciei, si ar fi facut numeroase victime, relateaza Reuters.

Numarul exact al persoanelor ucise sau ranite nu este clar deocamdata, dar se pare ca cel putin trei ofiteri ar fi murit. Numeroase ambulante se afla la fata locului, scrie News.ro.

Fotografii si filmari publicate pe Internet din Cizre arata cladiri distruse si o coloana de fum gros. O sectie de politie ar fi fost grav avariata.

Agentia de presa Anadolu si mai multe posturi de televiziune locale acuza Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru atac.

Cizre se afla in provincia Sirnak, la granita cu Siria si Irakul, o zona cu populatie majoritar kurda.

Explozia vine dupa ce presa de la Ankara a anuntat ca trupele turce au deschis focul joi asupra combatantilor kurzi sustinuti de Statele Unite, in nordul Siriei, ceea ce subliniaza complicatiile unei incursiuni menite sa securizeze frontiera dintre Siria si Turcia atat in fata organizatiei teroriste Stat Islamic, cat si in fata avansului kurzilor.

O sursa din serviciile turce de securitate a declarat ca armata a deschis focul asupra unor unitati ale YPG aflate la sud de Jarablus, relateaza agentia Anadolu, care a descris actiunea drept focuri de avertisment.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri