Guvernul Italiei a aprobat un proiect pentru reducerea impozitului pe profit si masuri pentru investitii

Guvernul premierului italian Matteo Renzi a aprobat un proiect de buget care include reducerea impozitului pe profiturile companiilor si masuri de sustinere a investitiilor, pentru cresterea sprijinului politic si imbunatatirea perspectivelor economice, inaintea unui referendum pentru modificarea Constitiei de importanta majora, care va avea loc la inceputul lunii decembrie, transmite Bloomberg.

”Economia Italiei nu merge inca bine, dar dupa doi ani si jumatate este ceva mai bine ca inainte”, a declarat Renzi sambata, dupa ce guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2017, care trebuie adoptat de Parlament inainte de sfarsitul anului. El a aratat ca reducerea taxelor este foarte importanta pentru companiile mici, iar banii nu vor merge la bancheri, ci la afacerile mici si mijlocii, scrie News.ro.

In timp ce referendumul din 4 decembrie poate insemna sfarsitul guvernului sau, Renzi trebuie sa mentina disciplina bugetara ceruta de Comisia Europeana, in paralel cu masuri de relansare a cresterii economice. In acest scop, Renzi a stabilit o tinta de ddeficit bugetar de 2,3% din PIB, sub cea din acest an, de 2,4%, dar peste estimarile initiale. Premierul a explicat ca deficitul bugetar ceva mai mare va acoperi cheltuielile generate de migranti si de cutremurul care a avut loc recent in centrul Italiei.

Legea bugetului include, intre alte masuri, reducerea taxei pe profiturile companiilor de la 27,5% la 24%, majorarea investitiilor publice, cresterea celor mai mici pensii si fonduri suplimentare pentru orasele dispuse sa gazduiasca migranti. Pentru 2017, guvernul are ca obiectiv o crestere economica de 1%. Datoria publica a Italiei, a doua ca marime din zona euro ca procentaj din PIB, a scazut in august la 2.220 miliarde de euro, dupa un nivel record de 2.250 de miliarde de euro atins in iulie. La inceputul acestui an, Renzi a spus ca va demisiona daca pierde referendumul, cu toate ca in interviurile recente a refuzat sa mai discute despre aceasta posibilitate.

Sursa foto: Shutterstock / leoks

Citeste si:
Guvernul promite rambursarea 100% a voucherelor de călătorie emise...
Guvernul promite rambursarea...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri