Ministrul ungar de Externe le interzice diplomatilor sa participe la marcarea Zilei Nationale a Romaniei

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la evenimentele prin care Romania isi marcheaza joi Ziua Nationala joi, potrivit presei ungare, relateaza site-ul HungaryToday.hu.

Romania marcheaza joi 98 de ani de la Unirea de la 1 decembrie 1918.

"Intrucat poporul ungar nu are motiv sa sarbatoreasca pe 1 decembrie, ministrul de Externe si al Cometului interzice tuturor angajatilor Ministerului de Externe sa participe la festivitatile nationale din Romania", se arata intr-un comunicat citat de portalul hvg.hu, potrivit news.ro.

Romanii sarbatoresc la aceasta data, incepand din 1990, Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia si unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar cu Regatul Romaniei.

"Insa pentru ungari este una dintre cele mai tragice zile din istoria natiunii (ungare), in special pentru etnicii maghiari din Transilvania, carora li s-au promis drepturi complete si lingvistice in urma cu 98 de ani, dar care lupta in continuare pentru sansa de a se autoguverna si pentru autonomie nationala", comenteaza Hungary Today.

Citeste si:
DKV își extinde rețeaua din Ungaria
DKV își extinde rețeaua din...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri