”Avem un acord de reprimire. Te intreb daca ai curaj, Europa? Daca vrei, noi putem sa-ti trimitem acei 15.000 de imigranti pe care nu-i lasam sa plece in fiecare luna si sa te dam pe spate. Trebuie sa-ti amintesti ca nu poti sa construiesti un joc in aceasta regiune impotriva Turciei”, a declarat ministrul turc de Interne, potrivit News.ro.

Oficialul a vorbit despre acordul de reprimire a migrantilor semnat in urma cu aproape un an de catre Ankara si Bruxelles, care a pus capat valului migratoriu dinspre Turcia spre tarile UE. Ca parte a acordului, autoritatile elene sunt obligate sa-i trimita inapoi pe coastele turce pe migrantii care incearca sa ajunga ilegal in tarile vestice si nordice ale Uniunii Europene.

Ministrul de Interne turc a sustinut ca liderii germani si olandezi incearca sa termine ce nu au reusit in urma protestelor din parcul Gezi, care au avut drept rezultat instalarea unui conflict politic intre formatiunea de guvernamant AKP si sustinatorii clericului islamist Fethullah Gulen.

Criza refugiatilor din...
Citeste si: Criza refugiatilor din Europa: principalele momente din 2015

Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock.com