Armata americana a lansat 59 de rachete ca raspuns la un atac chimic orchestrat de fortele guvernamentale, in care si-au pierdut viata 86 de persoane, inclusiv copii din provincia Idlib, potrivit News.ro.

Intre timp, o aripa a gruparii libaneze Hezbollah a transmis un comunicat din partea Moscovei si Teheranului, in care aliatii presedintelui Assad promit sa raspunda in forta daca va exista o agresiune asemanatoare impotriva Guvernului Siriei.

Statele Unite si Marea Britanie se pregatesc sa transmita un mesaj puternic Rusiei in cadrul summitului G7, cerand Moscovei sa ajute la realizarea unui plan pentru reconstruirea Siriei.

Boris Johnson si Rex Tillerson sunt pregatiti sa ofere Rusiei sansa de a reveni in G8, daca renunta la sprijinirea regimului Assad.

Seful diplomatiei britanice a avertizat ca americanii ar putea sa lanseze noi raiduri aeriene dupa atacul bazei al-Shaayrat. ”Crucial - ei ar putea sa faca asta din nou. Nu putem sa pierdem momentul”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii.

Citeste si:

G7 este reprezentat de Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si Statele Unite. La acest summit vor participa si reprezentantii Uniunii Europene.

Unii diplomati europeni cred ca politica americana nu este clara, intrucat doreste in acelasi timp o schimbare a regimului sirian si distrugerea Statului Islamic.

Ambasadoarea Statelor Unite de pe langa Natiunile Unite, Nikki Haley, a declarat ca prioritatea presedintelui este o schimbare de regim in Siria, dar secretarul de stat a precizat ca prima prioritate este mai degraba distrugerea Statului Islamic.

Statele Unite si Marea Britanie ii acuza pe rusi de complicitate la moartea civililor din Khan Sheikhoun.

CITESTE SI: Siria si Coreea de Nord, cauzele unui conflict global? Rusia, Statele Unite si China ar putea intra intr-un val de crize geopolitice

Sursa foto: Dreamstime.com