Politia britanica a publicat imagini surprinse de camerele de supraveghere cu atacatorul sinucigas Salman Abedi, care in noaptea de luni spre marti s-a aruncat in aer la Manchester Arena, provocand moartea a 22 de persoane, relateaza BBC News.

Nu este clar unde si cand au fost surprinse imaginile nou publicate, potrivit News.ro. Politia a lansat un apel ca oricine are informatii despre ce a facut Abedi dupa 18 mai, cand s-a intors in Marea Britanie, sa o contacteze. Potrivit anchetatorilor, apartamentul lui Salman Abedi din centrul orasului a fost unul dintre ultimele locuri in care ar fi mers tanarul - si unde este posibil sa fi finalizat bomba - inainte de a merge la concert.

Paisprezece adrese si locuri au fost perchezitionate de politie, iar 11 persoane sunt retinute in continuare in legatura cu atacul. Aproximativ 1.000 de oameni lucreaza la investigatie. Fortele de ordine au stabilit identitatea lui Abedi la doua ore dupa atentat.

Intre timp, sute de politisti au fost desfasurati sambata pentru a asigura securitatea celor 50.000 de fani care au luat parte la concertul The Courteeners, pe terenul de cricket Old Trafford - primul concert important din oras dupa atac.

Masuri suplimentare de securitate au fost luate si pentru maratonul de duminica Great Manchester Run, la care ar urma sa participe zeci de mii de oameni, inclusiv primarul Manchester, Andy Burnham.

Citeste si:
May vrea o Comisie contra extremismului dupa atacul de la Manchester
Theresa May face primii pasi...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac terorist la Londra: autorul avea o sabie de 1.20 metri