Reprezentantii Comisiei Europene (CE) au declarat luni dupa-amiaza ca actiunile autoritatilor turce exclud posibilitatea aderarii tarii la Uniunea Europeana. Aceasta reactie vine dupa ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat in favoarea opririi negocierilor pentru ascensiunea Turciei la UE, relateaza Reuters.

”Turcia face pasi uriasi pentru a se indeparta de Europa si asta face imposibila o ascensiune a Turciei la Uniunea Europeana”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, potrivit News.ro.

De asemenea, acesta a subliniat ca orice decizie cu privire la oprirea oficiala a negocierilor de aderare, care sunt de mult timp blocate, va trebui sa fie luata de cele 28 de tari membre ale UE, ci nu de executivul european de la Bruxelles.

Merkel, care incearca sa obtina un al patrulea mandat la conducerea executivului de la Berlin, a sustinut intr-o dezbatere electorala ca Turcia nu ar trebui sa adere la UE si a promis ca va discuta cu alti lideri europeni pentru a pune capat negocierilor de aderare dintre Ankara si Bruxelles.

Aceasta declaratie a generat un nou val de condamnari din partea Turciei, care s-a plans de populismul politicienilor de la Berlin.

Citeste si:
Lumea in schimbare: Cea mai puternica femeie din Europa se...
Lumea in schimbare: Cea mai...

Sursa foto: kafeinkolik / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Acordul cu Iran: Trump genereaza o criza politica. Reactiile liderilor