Reprezentantii Comisiei Europene (CE) au declarat luni dupa-amiaza ca actiunile autoritatilor turce exclud posibilitatea aderarii tarii la Uniunea Europeana. Aceasta reactie vine dupa ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat in favoarea opririi negocierilor pentru ascensiunea Turciei la UE, relateaza Reuters.

”Turcia face pasi uriasi pentru a se indeparta de Europa si asta face imposibila o ascensiune a Turciei la Uniunea Europeana”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, potrivit News.ro.

De asemenea, acesta a subliniat ca orice decizie cu privire la oprirea oficiala a negocierilor de aderare, care sunt de mult timp blocate, va trebui sa fie luata de cele 28 de tari membre ale UE, ci nu de executivul european de la Bruxelles.

Merkel, care incearca sa obtina un al patrulea mandat la conducerea executivului de la Berlin, a sustinut intr-o dezbatere electorala ca Turcia nu ar trebui sa adere la UE si a promis ca va discuta cu alti lideri europeni pentru a pune capat negocierilor de aderare dintre Ankara si Bruxelles.

Aceasta declaratie a generat un nou val de condamnari din partea Turciei, care s-a plans de populismul politicienilor de la Berlin.

Sursa foto: kafeinkolik / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri