In SUA, boala Alzheimer este singura cauza de deces in top 10 care nu are un tratament semnificativ. Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au reusit inca sa gaseasca o solutie eficienta pentru a trata aceasta boala. Pentru acest lucru, miliardarul Bill Gates are cateva idei care ar ajuta medicina sa vindece boala Alzheimer.

“Am devenit pentru prima data interesat de Alzheimer din cauza costurilor sale, atat emotionale cat si financiare, pentru familii si pentru sistemele de sanatate. Povara financiara a bolii este mult mai usor de cuantificat. O persoana cu Alzheimer sau alta forma de dementa cheltuieste in fiecare an de cinci ori mai mult decat un senior fara o conditie neurodegenerativa. Spre deosebire de persoanele cu multe boli cronice, persoanele cu Alzheimer suporta costuri de ingrijire pe termen lung si cheltuieli medicale directe. Daca suferi de aceasta boala pe la 60 de ani sau 70 de ani, este posibil sa ai nevoie de ingrijire costisitoare timp de decenii”, scrie Bill Gates pe blogul sau.

Bill Gates sustine ca absenta unui tratament eficient pentru aceasta boala va continua sa consume o groaza de bani din bugetele destinate sistemului de sanatate din toate tarile, iar acest lucru ar trebui luat in considerare de toate guvernele din intreaga lume.

Totodata, Gates scrie pe blogul sau ca a petrecut ultimul an invatand despre aceasta boala si despre progresele inregistrate pana acum. El spune ca pot fi gasite solutii semnificative pentru a vindeca Alzheimer daca se vor face progrese in urmatoarele cinci domenii:

1. Trebuie sa intelegem mai bine modul in care se desfasoara Alzheimer

Creierul este un organ complicat si este dificil de studiat in timp ce pacientii traiesc. Sunt putine informatii despre modul in care evolueaza aceasta boala.

2. Trebuie sa detectam si sa diagnosticam Alzheimer mai devreme

Alzheimer este o boala dificil de identificat si diagnosticat. Un diagnostic mai fiabil si accesibil ar putea ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine cum progreseaza aceasta boala.

3. Avem nevoie de mai multe abordari pentru stoparea bolii

Oamenii de stiinta ar trebui sa incerce idei diferite, mai putin traditionale.

4. Studiile clinice ar trebui sa fie mai accesibile pentru oameni

Ritmul inovarii este determinat partial de cat de repede pot fi realizate studiile clinice si pentru ca nu exista un diagnostic fiabil este dificil de gasit oameni care ar vrea sa participe in cadrul acestor studii.

5. Trebuie sa folosim mai bine informatiile

De fiecare data cand o companie farmaceutica sau un laborator de cercetare face un studiu, se aduna o multime de informatii. Aceste informatii ar trebuie sa fie compilate pentru a ajuta cercetatorii sa gaseasca mai usor idei de tratamente.

“Prin imbunatatirea fiecarui domeniu, cred ca putem dezvolta o interventie care va reduce considerabil impactul bolii Alzheimer. Exista o multime de motive pentru a fi optimist cu privire la sansele noastre. Facem deja progrese, dar trebuie sa facem mai multe”, a mai scris Bill Gates.

Sursa foto: Shutterstock / JStone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri