Cine este Costin-Radu Cantar?

Noul agent guvernamental este din Craiova si a profesat ca avocat in perioada 2011-2013, fiind suspendat la cerere de catre Baroul Dolj. In 2016 a participat la un concurs al Ministerului Afacerilor Externe de admitere in Corpul diplomatic si consular al Romaniei, insa a fost respins la testul grila. Rezultatul a fost mentinut si dupa contestatie.

Insa acest lucru nu-l impiedica sa aiba acum rang de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Va reprezenta Romania la Curtea de Justitie a UE, la Tribunalul UE si Curtea de Justitie a Asociatiei Europene a Liberului Schimb.

Noul agent guvernamental joaca la pariuri sportive

Potrivit unei declaratii de avere completate in mai 2017, in calitate de inspector la Consiliul Concurentei, Cantar a castigat 3.000 lei din pariuri sportive.

Fostul agent, magistrat de cariera

Razvan-Horatiu Radu, cel care a fost schimbat, este magistrat de cariera si a fost numit in ianuarie 2013 agent al Guvernului Romaniei pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Cine merge la Consiliul...
Citeste si: Cine merge la Consiliul European: presedintele sau premierul?

Anterior, in perioada 2011-2012, a indeplinit functia de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind si Agent al Guvernului Romaniei pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene iar in perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al Romaniei pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Razvan-Horatiu Radu este doctor al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, specializarea drept penal si a urmat cursurile Institutului National al Magistraturii (2001-2003), dupa care a fost numit procuror, activand succesiv la Parchetul de pe langa Judecatoria Roman (ca procuror stagiar), Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti si Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.