De asemenea, potrivit documentului citat, Kim se angajeaza in baza principiului unei 'denuclearizari complete a peninsulei coreene', scrie Agerpres.

In cadrul ceremoniei de semnare, Trump a vorbit despre 'un document foarte important, un document foarte cuprinzator', in timp ce Kim s-a referit la un 'document istoric', prin care cele doua parti vor 'lasa trecutul in urma' si lumea va 'vedea o schimbare majora', a relatat Xinhua.

Dupa summit, coloana oficiala a liderului nord-coreean a parasit hotelul Capella de pe insula Sentosa, delegatia urmand sa se indrepte pe calea aerului spre Phenian.

In ce-l priveste, presedintele american Donald Tump ramane in Singapore, intentionand sa sustina o conferinta de presa despre acordul 'cuprinzator' semnat cu Kim.

Kim Jong-un si-a reafirmat...
Citeste si: Kim Jong-un, despre angajamentul pentru denuclearizare

Donald Trump, "mare progres" in discutia cu Kim Jong Un

Presedintele american Donald Trump a declarat marti ca summitul istoric pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un a permis sa fie inregistrat un "mare progres", informeaza AFP, potrivit Agerpres.

"A fost intr-adevar o intrevedere fantastica" care s-a derulat "mai bine decat si-ar fi putut imagina cineva", a declarat presedintele SUA pentru presa la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean. "Acum vom merge sa semnam", a adaugat Donald Trump, fara a preciza despre ce fel de tip de document este vorba.

Cei doi lideri au avut anterior o intalnire in tete-a-tete, precedata de o strangere de maini istorica. Prevazand un succes extraordinar al summitului cu liderul Coreei de Nord, Trump a spus ca este o "onoare" sa se intalneasca fata in fata cu Kim si ca va avea o "relatie grozava" cu liderul RPDC.

Un nou summit intre liderii...
Citeste si: Summit intre liderii celor doua Corei, la Panmunjon

Sursa foto: Agerpres Foto