Serviciile de informatii ale SUA, convinse ca Phenianul continua sa produca combustibil nuclear

Serviciile de informatii americane considera ca regimul nord-coreean nu a incetat sa produca combustibil nuclear, in pofida inceperii unui dialog cu SUA, a relatat postul de televiziune american NBC, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Intr-un reportaj difuzat vineri, NBC se bazeaza pe mai multe documente pentru a spune ca Coreea de Nord nu si-a incetat activitatile (nucleare) si ca este prematur de spus ca ea nu mai constituie o amenintare nucleara, asa cum declarase totusi presedintele Donald Trump.

NBC citeaza cinci surse americane, care se declara sigure ca regimul de la Phenian si-a amplificat productia de uraniu imbogatit in cursul ultimelor luni, initiind totodata dialogul cu SUA.

"Exista dovezi care indica fara echivoc ca ei incearca sa insele SUA", afirma una din sursele NBC.

Contactata, CIA a refuzat sa comenteze acest reportaj, in timp ce Departamentul de Stat a afirmat ca nu este in masura si nu are intentia sa comenteze dosare legate de serviciile de informatii.

Citeste si:
Dezbatere între Donald Trump și Joe Biden
Dezbatere între Donald Trump...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Informatiile NBC ridica semne de intrebare cu privire la sinceritatea angajamentelor Coreei de Nord, dupa angajamentele asumate in 16 iunie de liderul sau Kim Jong Un cu privire la denuclearizare.

Anterior, site-ul specializat "38north" anuntase in cursul saptamanii ca Phenianul a operat unele lucrari de imbunatatire la centrul sau de cercetare atomica, chiar si dupa semnarea declaratiei de la Singapore in care se angajase in favoarea denuclearizarii daca Washingtonul garanteaza supravietuirea regimului.

Fotografii realizate din satelit la 21 iunie si analizate miercuri de site-ul specializat "38north" releva ca lucrarile de imbunatatire a infrastructurii de la Yongbyon (aproximativ 80 de kilometri nord de Phenian) au continuat in mod intens si dupa intalnirea istorica dintre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un la 12 iunie, in Singapore, potrivit EFE.

Citeste si:
Un sud-coreean a fost împușcat de către Coreea de Nord în apele...
Un sud-coreean a fost...
Sursa foto: Shutterstock / VPales

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri