Conferinta presedintilor din Parlamentul European a amanat, joi, votul pe rezolutia care priveste situatia din Romania pana in luna noiembrie.

Initial, votul era programat sa aiba loc in a doua plenara a PE de la finalul lunii octombrie, noteaza Ziare.com.

Parlamentul European va dezbate in plen, pe 3 octombrie, o rezolutie privind respectarea statului de drept in Romania, sedinta la care a fost invitata sa mearga si Viorica Dancila.

Votul pe aceasta rezolutie urma sa se dea in a doua plenara de luna viitoare, insa la sedinta de azi a presedintilor din PE, la care participa liderii de grup ai partidelor europene, alaturi de presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, s-a luat decizia de amanare.

Cel care s-a opus unui vot in a doua plenara din octombrie a fost Manfred Weber (liderul de grup al PPE), care a propus in schimb sa se dea votul fie chiar odata cu dezbaterea, pe 3 octombrie, fie in luna noiembrie. S-a optat pentru o amanare pana in noiembrie.

Citeste si:
Ghidul alegatorului roman pentru alegerile europarlamentare 2019
Ghidul alegatorului roman:...

Amintim ca, marti si miercuri, premierul Dancila s-a aflat la Bruxelles, intr-un soi de turneu de lobby, ocazie cu care a avut numeroase intalniri cu toate grupurile parlamentare din PE.

Sursa foto: By symbiot / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PRO Romania nu va incheia aliante cu PSD sau PNL