Comisia Europeana a avertizat din nou Romania in legatura cu deficitul excesiv, tara noastra fiind la a doua atentionare de acest fel, anunta deputatul USR Claudiu Nasui.

"Romania este intr-o masina care merge cu 170 km/h, nu stim daca functioneaza franele, familia noastra este in masina si soferul tot apasa pe pedala de acceleratie", a declarat, joi, Istvan P. Szekely, directorul Directiei generale pentru afaceri economice si financiare din cadrul CE, intr-o intalnire cu membrii Comisiei pentru Buget, Finante, Banci a Parlamentului, scrie Ziare.com.

Romania nu trebuie sa isi arunce economia in haos

Claudiu Nasui spune ca reprezentantii CE au sustinut ca Romania nu trebuie sa isi arunce economia in haos, pentru o crestere de moment.

"S-au rugat efectiv de noi sa ne facem treaba pentru a opri degringolada bugetara in care ne-a aruncat Guvernul si ale carei consecinte le vom vedea in curand. Ne-au explicat textual ca, chiar daca nu ar fi fost regulile Uniunii Europene, tot nu ar trebui sa ne aruncam propria economie in haos pentru o crestere de moment.

Concret, ei ne-au spus ca mergem cu masina in zid, iar noi le spunem: "Da, dar uite ce viteza prindem!", o inconstienta totala pe care o vom plati scump", a precizat Claudiu Nasui, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

PSD, "un teatru al absurdului"

Potrivit deputatului USR, reactiile din partea PSD "au fost similare cu un teatru al absurdului".

"Reprezentantilor comisiei li s-a spus ca totul merge bine, de fapt, ca exista crestere economica, nu s-a mentionat nimic de faptul ca e pe datorie totul si ca se duce in consum, ca se pregateste si inaugurarea FSDI, ci ca totul va iesi bine", subliniaza Nasui.

Potrivit datelor publicate la finalul lunii august de Ministerul Finantelor Publice, executia bugetului general consolidat pe primele sapte luni ale anului 2018 s-a incheiat cu un deficit de 11,9 miliarde lei, respectiv 1,26% din PIB, dublu fata de anul trecut.

Totodata, Romania a inregistrat, in primul trimestru din acest an, cel mai mare deficit bugetar din UE, de 4,2% din PIB, la mare distanta de ocupanta locului 2, Franta, cu 2,5%.

Sursa foto: Theodor Negru / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri