Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca in urma intalnirii avute cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cei doi au convenit ca in Romania sa fie implementate, in integralitate si fara conditionari, recomandarile formulate de Comisia de la Venetia.

„Ieri, am avut o intalnire cu domnul Tariceanu in Bucuresi. Am convenit ca singura cale pentru garantarea statului de drept in Romania este implementarea completa si neconditionata a tuturor recomandarilor Comisiei de la Venetia. Aceasta inseamna ca toate cele trei parti aflate in discutie - reforma sistemului judiciar, a Codului penal si a Codului de procedura penala - trebuie sa fie pe deplin in linie cu toate recomandarile Comisiei de la Venetia si ca, prin urmare, dupa adaptarea si aprobarea in Guvernul Romaniei si in Parlament, o a doua consultare a Comisiei de la Venetia este necesara”, scrie Guy Verhofstadt, pe contul sau de Facebook, potrivit Digi24.

De asemenea, politicianul european precizeaza pentru ALDE UE, „este indispensabila” unda verde finala a Comisiei de la Venetia.

Miercuri, liderul grupului ALDE din Parlamentul European a raspuns, printr-o scrisoare, criticilor formulate de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, dupa votul din PE asupra rezolutiei privind statul de drept din tara noastra, avertizand ca Romania se afla „la o rascruce” si are de ales intre calea iliberala si respectarea standardelor UE.

Citeste si:
Tariceanu spune ca ar accepta sa fie din nou premier
Tariceanu spune ca ar accepta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tariceanu: Orban a acceptat conditiile impuse. ALDE voteaza guvernul