Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca intentia celor 27 membri ai UE in relatia cu Marea Britanie nu este de a mentine aceasta tara in interiorul Uniunii Europene ''cu orice pret'', ceea ce se doreste de fapt fiind claritate in privinta viitoarelor relatii, informeaza EFE si dpa.

''S-a insinuat ca obiectivul nostru este sa mentinem Marea Britanie in Uniunea Europeana cu orice pret. Nu aceasta ne este intentia. Noi nu dorim decat claritate cu privire la viitoarele relatii. Si respectam rezultatul referendumului'', a declarat Juncker intr-un interviu publicat duminica de saptamanalul german Welt am Sonntag, conform Agerpres.ro.

Juncker aminteste ca ''nu noi am lasat Marea Britanie, Marea Britanie este cea care lasa Uniunea Europeana''. Seful Comisiei Europene considera ca ''nu este deloc rezonabil din partea opiniei publice britanice sa creada ca doar Uniunii Europene ii revine sarcina sa propuna o solutie la toate problemele britanice viitoare''.

''Rugamintea mea este urmatoarea: puneti-va de acord si apoi spuneti-ne ce vreti. Sunt deja luni bune de cand aveti pe masa propunerile noastre'', a avertizat Juncker, referindu-se la Brexit, si a adaugat ca, in conditiile in care ''Camera Comunelor sustine acordul privind Brexit-ul la jumatatea lunii ianuarie (votul asupra acordului privind Brexit-ul este programat in Camera Comunelor la 15 ianuarie 2019 - n.r.), atunci vom incepe sa pregatim inca de a doua zi viitoarea relatie intre Marea Britanie si Uniunea Europeana, fara sa mai asteptam 29 martie'' 2019.

Juncker a mai spus ca are ''impresia ca majoritatea parlamentarilor britanici nu au incredere nici in UE, nici in doamna (Theresa) May'', premierul britanic.

Intrebat daca in cele din urma Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana la 29 martie 2019, Juncker a raspuns ca el actioneaza ''pornind de la premisa ca (Marea Britanie) va iesi, pentru ca asta a decis poporul britanic''.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri