Barbatii din Arabia Saudita nu vor mai putea divorta de sotiile lor fara stirea acestora, potrivit unei reglementari - intrate in vigoare duminica - prin care tribunalele vor fi obligate sa notifice prin SMS femeile casatorite atunci cand partenerii lor de viata pun capat relatiei, informeaza BBC.

Mai multe femei avocat din Arabia Saudita au explicat ca masura va pune capat asa-numitelor "divorturi secrete", prin care barbatii desfaceau casatoria fara a-si anunta sotia, scrie Agerpres. Directiva va permite femeilor sa isi cunoasca statutul marital real si sa isi ceara drepturile dupa divort, inclusiv pe cel de pensie alimentara.

Masura vine in contextul in care numeroase femei au facut apel la instante pentru ca sotii pusesera capat mariajelor fara stirea lor, a declarat avocata Samia al-Hindi pentru ziarul local Okaz.

Initiativa face parte din reformele promovate de printul mostenitor Mohammad bin Salman Al Saud, care a permis anterior femeilor sa participe la meciurile de fotbal si sa lucreze pe posturi rezervate in mod traditional barbatilor.

Arabia Saudita recunoaste ca...
Citeste si: Arabia Saudita recunoaste ca jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis

Sursa foto: Brilliant-Tariq Al Nahdi / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cazul Jamal Khashoggi: Explicatiile sauditilor "nu sunt credibile"