Statele membre ale NATO au semnat miercuri, la Bruxelles, protocolul de aderare a Macedoniei la Alianta Nord-Atlantica, un pas important catre acceptarea tarii balcanice drept al 30-lea membru al organizatiei, transmite dpa.

Macedonia va putea de acum sa participe cu statut de observator la reuniunile NATO pana cand toate tarile aliate vor ratifica protocolul de aderare, scrie Agerpres.

Acest pas a survenit dupa solutionarea unui indelungat diferend intre Skopje si Atena in legatura cu denumirea tarii.

Fosta republica iugoslava a convenit anul trecut sa isi schimbe denumirea in 'Republica Macedonia de Nord', pentru a se face astfel distinctie fata de vechea provincie greaca Macedonia.

Schimbarea numelui tarii va deveni oficiala de indata ce Grecia ratifica protocolul de aderare, ceea ce s-ar putea intampla in cateva zile.

La ceremonia de miercuri de la Bruxelles au luat parte secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, ministrul de externe macedonean Nikola Dimitrov si reprezentantii celor 29 de state membre actuale ale Aliantei Nord-Atlantice.

Rusia a criticat constant extinderea NATO catre est, considerata de Moscova o amenintare pentru securitatea sa.

Sursa foto: Shutterstock / sashk0

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri