Top 10 cele mai bune spitale din lume

Topul celor mai bune spitale din lume cuprinde clinici din 11 state, dintre care 4 se afla in Europa: Germania, Franta, Marea Britanie si Elvetia. Studiul intreprins de cei de la Newsweek s-a bazat pe mai multe date, printre care recomandarile specialistilor, rezultatele studiilor pe pacienti si indicatorul de performanta.

Publicatia internationala Newsweek, in colaborare cu Statista Inc. a clasificat cele mai bune spitale din lume in 2019.

Cele mai bune 100 de spitale provin din 11 tari (SUA, Canada, Germania, Franta, Marea Britanie, Elvetia, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Australia si Israel), state care au fost selectate pe baza standardului de viata / sperantei de viata, a dimensiunii populatiei, a numarului de spitale si a disponibilitatii datelor.

De asemenea, in analizarea datelor, cercetatorii s-au bazat pe 3 surse principale:

  • recomandarile expertilor medicali (medici, manageri de spitale, personal medical) - studiu online printre sute de medici, asistenti medicali, cercetatori si manageri de spitale
  • rezultatele studiilor efectuate pe pacienti - studiu cu privire la satisfactia pacientilor in urma unei spitalizari
  • indicatorul de performanta (KPI) - date privind calitatea tratamentelor, masurile de igiena

Iata care sunt top 10 spitale din lume:

Citeste si:
TOP: Cei mai doriți angajatori din România sunt din domeniul IT
TOP: Cei mai doriți...

1. Clinica Mayo – Rochester (SUA)

Clinica Mayo furnizeaza pacientilor asistenta medicala completa de peste 150 de ani. Avand centre in Arizona, Florida si Minnesota, precum si alte peste 19 spitale in cinci state, sistemul sau de sanatate trateaza mai mult de 1,3 milioane de persoane anual.

2. Clinica Cleveland (SUA)

Clinica Cleveland, cea in care a avut loc primul transplant facial total din lume, este printre cei mai mari furnizori medicali la nivel global, cu peste 7,6 milioane de vizite in 2017 in cadrul spitalelor pe care le are in SUA, Canada si Emiratele Arabe Unite. Programul sau destinat cardiologiei, "Heart and Heart Surgery program", este clasat pe primul loc la nivelul SUA inca din 1995.

Citeste si:
Top 10 cele mai sigure locuri de călătorit în Europa în 2020
Top 10 cele mai sigure locuri...

3. Spitalul General din Singapore (Singapore)

Fondat in 1821, este cel mai vechi spital din Singapore si a devenit cel mai mare sistem de sanatate national, avand peste 1 milion de pacienti anual. Spitalul General din Singapore ofera ingrijire la preturi accesibile si cursuri de formare postuniversitare atat pentru elevi, cat si pentru profesionistii din domeniul medical. A fost primul spital din Asia care a obtinut titlul pentru excelenta in ingrijirea medicala, acordat de Centrul American pentru Acreditarea Medicilor.

4. Spitalul Johns Hopkins (SUA)

Spitalul localizat in Baltimore primeste anual peste 3 milioane de pacienti. Grupul medical include sase spitale, patru centre de asistenta medicala si chirurgie si peste 40 de locatii de ingrijire a pacientilor. De asemenea, gazduieste Universitatea de Medicina Johns Hopkins, cea de-a doua scoala medicala din SUA, dupa Harvard.

Citeste si:
Șef ATI: Medicii au nevoie de perfuzii și oxigen când ies din tură
Șef ATI: Medicii au nevoie de...

5. Charité (Germania)

Spitalul universitar localizat in Berlin are 13.700 de angajati care lucreaza la peste 1.000 de proiecte orientate catre pacienti prin colaborare interdisciplinara. Ca spital, Charité s-a specializat pe segmentul inovator al biomedicinei, avand laboratoare cu sisteme biotehnice, oferind consultatii si sprijinind initiative de afaceri axate pe convergenta intre tehnologie si medicina.

6. Spitalul General din Massachusetts (SUA)

Localizat in Boston, este al treilea cel mai vechi spital din SUA si gazduieste aripa de medicina a Universitatii Harvard. Cu un buget anual de cercetare de peste 912 milioane de dolari, acesta are si cel mai mare program de cercetare. De asemenea, intre anii 2016-2017 Spitalul General din Massachusetts a publicat cele mai multe studii cu un impact major pentru domeniul sanatatii.

7. Spitalul General din Toronto (Canada)

Inclus in reteaua Universitatii de Medicina din Canada, Spitalul General din Toronto este, de asemenea, cel mai mare si cel mai bine finantat centru de cercetare din tara si cel mai mare centru de transplant din America de Nord. In calitate de spital de predare pentru Universitatea din Toronto, aceasta conduce cercetari in domeniul transplantului, realizand multe premiere, printre care un transplant triplu de organe in 2015.

8. Spitalul Universitar din Tokyo (Japonia)

Acest centru medical japonez a devenit vital pentru cercetarile din domeniu, in timp ce educa numerosi medici si cercetatori din lumea intreaga. Spitalul Universitar din Tokyo pune accentul pe bunastarea pacientilor. In 2017, departamentele sale clinice specializate au finalizat 35 de studii, pe langa tratarea a peste 1 milion de pacienti.

9. Spitalul Universitar din Lausanne (Elvetia)

Spitalul localizat in Elvetia, langa lacul Geneva, serveste ca centru universitar pentru locuitorii vorbitori de franceza. A fost ales de Organizatia Mondiala a Sanatatii sa conduca toate studiile importante cu privire la vaccinul impotriva Ebola.

10. Centrul Medical Sheba (Israel)

Centrul Medical Sheba este un lider in domeniul stiintei medicale si a inovatiei biotehnologice. Colaborarile cu terti internationali au dezvoltat practici medicale inovative, sisteme de sanatate si biotehnologie. Spitalul afiliat la Universitatea din Tel Aviv include centre pentru aproape toate diviziile si specialitatile medicale si deserveste peste 1 milion de pacienti pe an.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri