Alegeri parlamentare anticipate in Grecia: Tsipras se confrunta cu conservatorul Mitsotakis

Duminica la ora 7.00 (aceeasi ca ora Romaniei) in Grecia s-au deschis urnele pentru alegerile parlamentare anticipate, in urma carora, potrivit sondajelor, premierul Alexis Tsipras va pierde puterea, transmit agentiile de presa internationale, potrivit Agerpres.

Pe listele electorale sunt inscrisi 9.903.864 de cetateni, precizeaza AFP. Urnele se vor inchide la ora 19.00.

Potrivit Reuters, alegerile sunt in buna masura o confruntare intre doi lideri: Tsipras, in varsta de 44 de ani, liderul partidului radical de stanga Syriza, si conservatorul Kyriakos Mitsotakis, 51 de ani, reprezentantul partidului Noua Democratie si descendentul unei familii celebre de politicieni greci.

Tsipras a ajuns in fruntea guvernului de la Atena in 2015, promitand ca va pune capat austeritatii la care Grecia a fost obligata de creditorii internationali, in urma crizei financiare declansate in 2010. Alegatorii nu ii vor ierta promisiunile neindeplinite si masurile fiscale nepopulare impuse de Uniunea Europeana, apreciaza AFP. Si acordul pe care l-a incheiat cu Republica Macedonia de Nord privind denumirea acestei tari ex-iugoslave este nepopular in randul grecilor, desi a fost apreciat la Bruxelles.

Mitsotakis spera sa calce pe urmele tatalui sau, fostul prim-ministru Konstantinos Mitsotakis. Noua Democratie este cotata in sondaje cu un avans de 10% in optiunile alegatorilor, ceea ce i-ar asigura majoritatea absoluta in parlament.

Citeste si:
Grecia va cumpăra biletele nevândute din teatre și cinematografe
Grecia va cumpăra biletele...

Sursa foto: By kwes/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri