Sondajele pentru alegerile prezidentiale din 2020 nu arata prea bine pentru actualul presedinte al Statelor Unite. Donald Trump ar pierde intr-o confruntare cu orice dintre candidatii aflati acum in procesul de selectie din cadrul Partidului Democrat, conform unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac, informeaza Newsweek, citat de Digi24.ro.

Fostul vicepresedinte Joe Biden si senatorul independent Bernie Sanders ar obtine victoria fara prea mari probleme, castigand 54 si respectiv 53 de procente la nivel national. La o astfel de diferenta, Joe Biden si Bernie Sanders sunt candidatii cu cele mai mari sanse de a obtine o victorie decisiva in scrutinul prezidential de anul viitor.

Senatoarea Elizabeth Warren ar castiga si ea 52% dintre voturile la nivel national, spre deosebire scorul potential al lui Trump de 40%. Colega ei senatoare, Kamala Harris ar obtine acelasi scor, in timp ce primarul orasului South Bend din Indiana, Pete Buttigieg, noua speranta a Partidului Democrat l-ar infrange pe Trump cu o diferenta de 9 procente.

„In confruntari ipotetice intre Presedintele Trump si cei cinci candidati democrati de top, numarul cheie este 40 – este maximul pe care il poate obtine Trump, indiferent de contracandidatul sau. Acest procent se apropie de gradul de incredere al populatiei in presedinte, care a ramas in aceeasi zona inca de la alegerea sa”, a declarat Mary Snow, analist al Universitatii care a facut public sondajul.

Citeste si:
Comisia Europeana: candidatul Belgiei, anchetat pentru spalare de bani
Candidatul Belgiei la Comisia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pretul petrolului a explodat dupa atacul cu drone asupra rafinariilor