Premierul etiopian Abiy Ahmed este laureatul Premiului Nobel pentru Pace pe 2019, a anuntat Berit Reiss-Andersen, presedintele Comitetului Nobel norvegian. Abiy Ahmed a reusit sa o depaseasca astfel pe tanara activista Greta Thunberg (foto dreapta).

Premierul etiopian primeste aceasta distinctie pentru eforturile sale in scopul reconcilierii istorice a tarii sale cu Eritreea, informeaza BBC.

Cine au fost nominalizatii din 2019 pentru Premiul Nobel

Raspunsul scurt este ca nimeni nu stie care a fost lista completa a nominalizatilor. Potrivit regulilor interne ale Fundatiei Nobel, lista scurta a nominalizatilor ramane secreta timp de 50 de ani. Organizatia sustine ca orice discutie despre “favoritii” la castigarea premiului intr-un an reprezinta doar speculatii.

Totusi, anul acesta este cunoscut faptul ca tanara activista Greta Thunberg a fost printre nominalizati, avand in vedere ca doi oficiali din Parlamentul Norvegian au facut public faptul ca o vor propune pentru prestigiosul premiu.

O sustinatoare extrem de vocala a protectiei mediului, Greta Thunberg a facut valuri in media dupa discursul deopotriva laudat si criticat, sustinut in septembrie anul acesta la o reuniune ONU.

Citeste si:
Premiul Nobel pentru Literatura 2018 nu s-ar decerna nici in 2019
Premiul Nobel pentru...
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De vorba cu romanul castigator al premiului Nobel Jr. pentru stiinte