Premierul etiopian Abiy Ahmed este laureatul Premiului Nobel pentru Pace pe 2019, a anuntat Berit Reiss-Andersen, presedintele Comitetului Nobel norvegian. Abiy Ahmed a reusit sa o depaseasca astfel pe tanara activista Greta Thunberg (foto dreapta).

Premierul etiopian primeste aceasta distinctie pentru eforturile sale in scopul reconcilierii istorice a tarii sale cu Eritreea, informeaza BBC.

Cine au fost nominalizatii din 2019 pentru Premiul Nobel

Raspunsul scurt este ca nimeni nu stie care a fost lista completa a nominalizatilor. Potrivit regulilor interne ale Fundatiei Nobel, lista scurta a nominalizatilor ramane secreta timp de 50 de ani. Organizatia sustine ca orice discutie despre “favoritii” la castigarea premiului intr-un an reprezinta doar speculatii.

Totusi, anul acesta este cunoscut faptul ca tanara activista Greta Thunberg a fost printre nominalizati, avand in vedere ca doi oficiali din Parlamentul Norvegian au facut public faptul ca o vor propune pentru prestigiosul premiu.

O sustinatoare extrem de vocala a protectiei mediului, Greta Thunberg a facut valuri in media dupa discursul deopotriva laudat si criticat, sustinut in septembrie anul acesta la o reuniune ONU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri