Cel putin 1,3 milioane de copii si adolescenti sunt arestati oficial in fiecare an in intreaga lume, potrivit cifrelor ONU, citate de dpa.

Dintre ei, aproximativ 410.000 de persoane sub 18 ani ajung in inchisoare in fiecare an, conform unui raport recent comandat de experti din cadrul Natiunilor Unite, scrie Agerpres.

Abuzurile, violenta si neglijarea sunt frecvente in multe centre de detentie. In plus, lipsesc lumina soarelui, intimitatea, ingrijirea medicala adecvata si posibilitatile de educare, potrivit raportului.

"Prejudiciile provocate copiilor sunt enorme. In atmosfera ostila din inchisoare, creierele lor cauta doar supravietuirea. Tot restul este blocat, inclusiv dezvoltarea fizica, intelectuala si emotionala", a declarat Teresa Ngigi, psiholog la ONG-ul german SOS Children's Villages.

Conform raportului ONU, 330.000 de tineri sunt plasati in centre speciale la nivel mondial in fiecare an in contextul migratiei si intre 430.000 si 680.000 de copii si adolescenti sunt detinuti in institutii sau facilitati similare.

Citeste si:
Vesti bune: creste numarul parintilor care stau 2 ani acasa cu copiii
Vesti bune: Mai multi parinti...

"Multe dintre aceste case functioneaza ca institutii militare in care copiii sunt instruiti ca niste soldati. Nu mai este vorba despre disciplina, ci despre pedeapsa. Nu exista reguli, nu exista controale, copiii nu au dragoste, nu au niciun cuvant de spus", sustine reprezentanta SOS Children's Villages.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
6 experti straini ofera training GRATUIT educatorilor din Romania