Actorul Leonardo DiCaprio a pus pe contul sau de Instagram o postare a Greenpeace despre Marsul Padurilor din Romania, ce a avut loc in weekend-ul trecut in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

„Peste 4.000 de oameni au mers aseara pe strazile Bucurestiului, cerand Ministerului Apelor Padurilor din Romania sa puna capat exploatarii ilegale si o protectie reala pentru ultimele paduri virgine din Europa. Proteste similare au avut loc in mai multe orase din tara.", se arata in descriere postarii.

#Regram #RG @greenpeace: More than 4000 people marched last night on the streets of Bucharest, demanding the Romanian Ministry of Forest to put an end to illegal logging and real protection for Europe's last virgin forests. Similar protests took place in several cities across the country. Each year, 38 million cubic meters of wood disappear from Romania’s forests. Most of the trees are cut down illegally. . There have also been hundreds of attacks on forest rangers, including two who have been brutally murdered, for protecting these forests. From the Amazon to Romania, attacks against forest defenders are increasing. We need to protect the forests and the people who protect them. ­čî▓­čî▓­čî▓ . . #StopIllegalLogging . ­čôŞ C─ât─âlin Georgescu / @greenpeace_romania . . #greenpeace #forests #forestsarelife #amazon #nature #conservation #trees #treesofinstagram­čÄä#romania

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

"Am organizat acest mars pentru ca autoritatile refuza sa ia masuri serioase impotriva fenomenului de taieri ilegale din tara. Nu e un lucru nou, asta se intampla in ultimii 30 de ani indiferent de coloratura politica pe care am avut-o in Parlament sau in Guvern. De 2 ani si jumatate cerem Ministerului Apelor si Padurilor (MAP) imbunatatirea sistemului de trasabilitate a materialului lemnos, SUMAL, o cerem fara succes, pentru ca Ministerul Apelor si Padurilor nu face decat sa proroge in ultimii 3 ani lansarea acestui sistem. Acest sistem nu e gata, nu s-a lucrat la el pentru ca nu exista pricepere si nu exista asumarea politica. Discutam despre padurari care ar trebui sa se inarmeze, despre tot felul de embargouri comerciale, cand solutia ar trebui sa fie foarte simpla: Ministerul ar trebui sa aiba un instrument prin care sa inteleaga, sa cunoasca, sa monitorizeze fenomenul taierilor de paduri din Romania, si pe cel legal si pe cel ilegal. Pentru ca nu lucreaza la SUMAL, Ministerul habar nu are ce se intampla in padurile din Romania, si cifra celor 20 de milioane de metri cubi care dispar anual fara acte din padurile Romaniei ne arata ca situatia este scapata de sub control, alaturi de violenta care creste in ultima perioada si alaturi de eficienta declarata de doar 200.000 de metri cubi confiscati anual de Jandarmerie, Politie si Garzile forestiere. Deci doar 1 % din fenomenul taierilor ilegale este cunoscut de catre autoritati", a afirmat Ciprian Galusca, coordonatorul pentru Paduri si Biodiversitate al Greenpeace Romania, conform Agerpres.ro.

Citeste si:
Greenpeace: Autoritatile depisteaza 1% din taierile ilegale de paduri
Greenpeace: Autoritatile...

Sursa foto: Denis Makarenko/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Solutia pentru taierile ilegale de paduri, ignorata de autoritati