Care sunt cei mai bogati 10 oameni ai lumii la final de 2019: averea lor totala este de 3 ori mai mare decat PIB-ul Romaniei

Cu cateva zile inainte de finalul anului 2019, cei mai bogati 10 oameni ai lumii, conform clasamentului Forbes, au o avere totala estimata de peste 3 ori mai mare decat produsul intern brut al Romaniei in 2018.

Conform cifrelor publicate de Eurostat, produsul intern al Romaniei in 2018 a fost de 223 de miliarde de dolari, inregistrand astfel o crestere economica de 4,1% fata de anul anterior. Suma este de peste 3 ori mai mica decat averea totala a celor mai bogati zece oameni din lume in acest moment, conform datelor publicate de Forbes, care ajunge la peste 820 de miliarde de dolari.

Topul celor mai bogati oameni din lume are pe podium doi antreprenori din Statele Unite ale Americii si unul din Franta. Pe primul loc este Jeff Bezos, CEO-ul si fondatorul Amazon, cu o avere estimata la peste 111 miliarde de dolari.

Acesta a vandut la jumatatea anului actiuni in valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, decizia venind ca urmare a planului anuntat anterior prin care seful Amazon vinde anual actiuni pentru a-si finanta o noua firma, Blue Origin.

Fosta sotie a lui Bezos, Mackenzie Bezos, detinea in momentul vanzarii de la jumatatea anului actiuni de peste 37 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai mare actionar din companie.

Citeste si:
Averea lui Donald Trump a scazut. Ce pozitie ocupa in topul Forbes
Donald Trump a coborat 100 de...

Pe cea de-a doua pozitie a topului se afla cel mai bogat european, Bernard Arnault, CEO-ul si cel mai mare actionar al grupului mondial de produse de lux LVMH, care detine brandurile Louis Vuitton, Guerlain si Givenchy.

Conform clasamentului Real-Time Billionaires al revistei americane Forbes, francezul ar avea in prezent o avere estimata la 108,9 miliarde de dolari. Acesta a trecut pe locul doi in top anul acesta, depasindu-l pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, care se afla pe pozitia a treia la cateva sute de milioane de dolari diferenta, cu o avere de 108,2 miliarde de dolari. Va redam mai jos clasamentul complet:

  1. Jeff Bezos - 111,1 mld. de dolari.
  2. Bernard Arnault - 108,9 mld. de dolari.
  3. Bill Gates - 108,2 mld. de dolari.
  4. Warren Buffet - 89,3 mld. de dolari.
  5. Mark Zuckerberg - 76,4 mld. de dolari.
  6. Amancio Ortega - 76,2 mld. de dolari.
  7. Larry Ellison - 66,2 mld. de dolari.
  8. Carlos Slim Helu - 63,7 mld. de dolari.
  9. Larry Page - 61,2 mld. de dolari.
  10. Mukesh Ambani - 60,5 mld. de dolari.

Sursa foto: elwynn / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri