Croatia preia pentru prima data presedintia rotativa a Consiliului UE, iesirea Marii Britanii din blocul comunitar aflandu-se pe primul loc intre problemele presante care se afla pe agenda presedintiei croate.

De doua ori pe an, un alt stat membru preia presedintia UE, organizand reuniuni la nivel inalt si mediind intre statele membre pentru a se ajunge la un consens cu privire la solutionarea unor probleme sensibile si pentru a continua agenda blocului comunitar.
Croatia, care in 2013 a devenit a 28-a tara care a aderat la UE, va surperviza prima plecare a unui stat membru, Marea Britanie care va parasi blocul la 31 ianuarie.
Dar o alta problema importanta pe agenda presedintiei croate o reprezinta extinderea UE spre Est in contextul in care Franta s-a opus in octombrie deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord si Albania.
UE si cele sase tari candidate din Balcanii occidentali (Albania, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord si Serbia) ar urma sa se intalneasca la un important summit la Zagreb in perioada 6-7 mai 2020.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
GfK: Puterea de cumparare a romanilor, una dintre cele mai scazute
Setari Cookie-uri