Guvernul rus a demisionat. Tensiuni intre Vladimir Putin si Dmitri Medvedev

Guvernul rus condus de premierul Dmitri Medvedev a demisionat, dupa ce presedintele Vladimir Putin a anuntat o serie de schimbari politice in discursul sau despre starea natiunii.

Dmitri Medvedev a preluat conducerea executivului in mai 2018, la doua luni dupa realegerea lui Vladimir Putin ca presedinte. Acesta din urma a propus organizarea unui referendum pentru revizuirea Constitutiei cu scopul consolidarii puterilor Parlamentului, mentinand in acelasi timp caracterul prezidential al sistemului politic pe care il patroneaza de 20 de ani, scrie Agerpres.

Principala masura anuntata vizeaza consolidarea rolului Parlamentului in formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii sefului guvernului pe care presedintele va fi apoi obligat sa-l numeasca. In prezent, Duma confirma alegerea facuta de seful statului.

Cu toate acestea, Vladimir Putin, al carui actual mandat se incheie in 2024 si care conform legislatiei in vigoare nu are dreptul sa candideze din nou, a subliniat ca Rusia trebuie sa fie in continuare condusa de un sistem prezidential.

Fara sa ofere precizari, Vladimir Putin a abordat si problema modificarii articolului care limiteaza numarul mandatelor prezidentiale 'la doua mandate succesive'.

Citeste si:
Spitalul Charité din Berlin: Aleksei Navalnîi a fost otrăvit
Aleksei Navalnîi prezintă...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Northfoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri