Gigantul american din domeniul informaticii Apple a anuntat ca isi va inchide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale pana pe 9 februarie in contextul epidemiei de pneumonie virala cu coronavirus, care a provocat deja 259 de decese in aceasta tara, scrie Agerpres.

Compania a precizat ca a luat aceasta decizie in virtutea principiului precautiei si ''pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experti din domeniul sanatatii''.

Produsele Apple, iPhone si iPad sunt foarte populare in China continentala (sintagma care exclude Hong Kong si Macao), una dintre principalele piete de desfacere ale grupului american in afara SUA.

Potrivit paginii de internet in mandarina a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau inca deschise sambata, dar cele mai multe dintre acestea vor fi inchise incepand de duminica.

In afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodata ca birourile si centrele de contact vor ramane inchise pana pe 9 februarie inclusiv. Cumparaturile din magazinul online vor fi in continuare disponibile.

Citeste si:
INSP: Măsuri pentru persoanele care primesc colete din China
INSP: Măsuri pentru...

Masura inchiderii magazinelor va avea insa efecte limitate: din cauza epidemiei, cei mai multi dintre chinezi nu-si parasesc locuintele de teama infectarii cu coronavirus, majoritatea magazinelor sunt inchise, iar strazile din marile orase sunt aproape pustii.

Epidemia de coronavirus a facut deja 259 de victime in China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anuntat sambata Comisia nationala pentru sanatate.

Sursa foto: Medhat Dawoud | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus în Italia: filmările la următorul "Mission: Impossible", întrerupte
Setari Cookie-uri