A fost inregistrat al doilea deces in afara Chinei provocat de coronavirus

Un barbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit prima persoana care a murit din cauza acestei epidemii virale in aceasta metropola si a doua in afara Chinei continentale, unde bilantul a crescut la 425 de morti, informeaza AFP.

Autoritatile spitalicesti au anuntat ca un barbat in varsta de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marti dimineata, dupa ce starea de sanatate s-a "deteriorat", scrie Agerpres.

Barbatul care locuia la Hong Kong plecase in ianuarie in orasul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, si se intorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.

De la aparitia sa la sfarsitul anului trecut in orasul Wuhan, din centrul Chinei, acest nou coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane si s-a raspandit in peste 20 de tari.

Pana in prezent, Filipine si Hong Kong sunt singurele doua teritorii care au raportat decese in afara Chinei continentale.

Citeste si:
Breaking | Varianta braziliană a ajuns și în România
Breaking | Varianta...

Cea mai mare parte a deceselor din China au fost inregistrate in provincia Hubei si in capitala sa, Wuhan.

Autoritatile sanitare au precizat ca vor oferi mai multe informatii pe parcursul zilei de marti.

Media din Hong Kong, citand surse medicale, au relatat ca victima suferea de probleme de sanatate care i-au complicat tratamentul.

Citeste si:
Echipa OMS care investighează originea Covid-19 vrea să renunțe la...
Echipa OMS care investighează...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri