Coronavirus - Doua mari companii aeriene americane au anuntat suspendarea zborurilor catre Hong Kong

Doua mari companii aeriene americane, United si American Airlines, au anuntat suspendarea temporara a zborurilor lor catre Hong Kong, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, a doua zi dupa anuntarea unui prim deces cauzat de noul coronavirus pe acest teritoriu, informeaza AFP.

United Airlines a declarat ca va inceta sa deserveasca aeroportul din Hong Kong incepand de sambata pana pe 20 februarie, indicand o scadere accentuata a numarului de pasageri. La randul sau, American Airlines a explicat ca si-a suspendat deja zborurile, tot pana la 20 februarie, scrie Agerpres.

Cele doua companii isi intrerupsesera deja zborurile spre China continentala, unde noul coronavirus, aparut in decembrie, a ucis deja 490 de persoane si a infectat peste 24.300.

Zeci de companii aeriene internationale si-au intrerupt legaturile aeriene cu China continentala in incercarea de a stopa raspandirea acestei pneumonii virale, care a fost identificata la aproape 200 de persoane din peste 20 de tari.

Decizia de a nu mai deservi aeroportul din Hong Kong, unul dintre primele zece din lume in termeni de trafic de pasageri, vine intr-un moment in care acest teritoriu chinez semi-autonom este la randul sau afectat de epidemie.

Citeste si:
Breaking | Varianta braziliană a ajuns și în România
Breaking | Varianta...

Astfel, 18 cazuri de contaminare au fost inregistrate in fosta colonie britanica, unde autoritatile au anuntat marti primul deces al unei persoane care suferea de coronavirus.

Responsabilii sanitari din Hong Kong au declarat marti ca exista din ce in ce mai multe dovezi de cazuri de transmisii locale, afectand persoane care nu au calatorit recent in China continentala.

De asemenea, autoritatile au anuntat ca peste 1.800 de pasageri si membri ai personalului unei nave care a acostat in Hong Kong miercuri sunt retinuti la bord pentru a fi testati pentru coronavirus, dupa ce unii au acuzat febra. Nava de croaziera, World Dream, operata de Dream Cruises, a putut acosta in Hong Kong dupa ce i-a fost refuzata intrarea marti in portul Kaohsiung din sudul Taiwanului.

Citeste si:
Cum arată nano-apartamentele din Hong Kong care pot costa și...
Cum arată nano-apartamentele...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri