Un avion britanic a reusit sa atinga recordul celui mai rapid zbor intre New York si Londra, ajungand la 800 mile pe ora.

Un model Boeing 747 a reusit sa strabata distanta dintre cele doua orase in doar patru ore si 56 de minute. Astfel, avionul a aterizat pe aeroportul Heathrow cu aproximativ doua ore mai devreme decat era programat, potrivit CNN. .

Conform oficialilor, un astfel de traseu este parcurs in minimum sase ore. In plus, aeronava apartinand British Airways, a fost cu un minut mai rapida decat modelul Virgin Airbus A350, care a aterizat cateva momente mai tarziu pe acelasi aeroport.

De asemenea, zborul British Airways a depasit recordul de cinci ore si 13 minute, detinut de Norvegia inca din 2018, pentru aceeasi ruta.

Un reprezentant al British Airways a declarat ca prioritatea companiei este ca oamenii sa ajunga cu bine la destinatie. Viteza cu care se deplaseaza aeronava este un obiectiv secundar. Insa, de data aceasta, pilotii foarte bine antrenati au reusit sa atinga cel mai bun scor.

In plus, acest record a fost obtinut in timp ce furtuna Ciara cauza probleme serioase traficului aerian.

British Airways este una dintre cele mai mari si mai vechi companii aeriene din lume, fiind infiintata in 1973. Compania acopera peste 170 de destinatii cu o flota de aproape 300 de aparate de zbor catre Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, Africa si Australia. British Airways are ca hub-uri principale Aeroportul Heathrow, Gatwick si London City, ultimul fiind folosit pentru zborurile la Clasa Business catre New York, unele rute interne si spre Europa.

Citeste si: VIDEO Industria aviatica, la inaltime: Primul AVION ELECTRIC de pasageri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri