Wright 1 este numele unui avion electric care poate transporta 186 de pasageri. Primele teste pe motoarele electrice incep anul viitor, iar primele zboruri de test sunt programate pentru anul 2023.

Pentru avionul electric Wright 1, compania Wright Electric dezvolta un motor electric de 1,5 megawati si un invertor de 3 kilovolti, scrie Green Car Congress.

Tensiunea de 3.000 V este folosita cu un motiv, cum ar fi scaderea greutatii prin utilizarea cablurilor mai subtiri pentru „doar” 500 A.

Compania vrea ca avionul electric sa inceapa zborurile cu pasageri in 2030.

Wright 1 va avea o autonomie de zbor de pana la 2 ore.

Pe 30 ianuarie, Wright a facut o prezentare a motorului electric pe care il va dezvolta. Numeroase agentii guvernamentale din Statele Unite finanteaza cercetarea aviatiei electrice, inclusiv NASA si Laboratorul de Cercetari al Fortelor Aeriene.

Compania aeriana easyJet, partenerul european pentru Wright Electric, este interesata de aeronave eficiente. In 2000, easyJet a redus emisiile de carbon pentru fiecare kilometru parcurs de un pasager cu peste o treime (33,67%) si are ca obiectiv atingerea unei reduceri de 38% pana in 2022.

De asemenea, MagniX, un producator de motoare electrice pentru aeronave din Washington, detinut integral de Clermont Group Singapore, a transformat un avion vechi in unul electric - eBeaver.

Citeste si: Primul avion fara pilot care a zburat peste 5 ore

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri