Marea Britanie va ”inchide robinetul” pentru forta de munca slab calificata din afara tarii si va cere ca toti muncitorii straini calificati care doresc sa lucreze in Regat sa aiba o oferta de munca, sa indeplineasca conditiile salariale si cerintele legate de cunoasterea limbii engleze, relateaza Reuters. Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, dupa ce etapa de tranzitie post-Brexit se va incheia.

Regatul Unit a parasit Uniunea Europeana la 31 ianuarie, iar perioada de tranzitie (in care raman in vigoare aceleasi reglementari si sunt negociate noile tratate comerciale cu blocul comunitar –n.red) se va incheia la 31 decembrie a.c, scrie Hotnews.

In acest moment, cetatenii UE sunt liberi sa circule, sa studieze si sa munceasca oriunde in statele membre. De altfel, mare parte din campania pro-Brexit s-a axat pe ideea de a bloca accesul muncitorilor (in special, est-europeni) pe piata din Regat.

“Sistemul nostru de imigratie va inchide robinetul pentru forta de munca straina, ieftina si slab calificata”, a scris ministrul de interne Priti Patel in editia de duminica a cotidianului The Sun, potrivit Reuters.

“De la anul, toti muncitorii vor trebui sa castige suficiente puncte pentru a putea munci in Marea Britanie. Vor trebui sa vorbeasca engleza, sa aiba o oferta clara pentru un loc de munca si sa intruneasca cerintele salariale”, a mai sustinut ministrul. Patel a adaugat ca in acest fel numarul total (al muncitorilor straini-n.red) va scadea.

Citeste si:
Româncă stabilită în UK: Plata zilelor libere ne împiedică să ne...
Româncă stabilită în Marea...

Sursa foto: Delpixel, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 50.000 de morţi în întreaga lume
Setari Cookie-uri