Cele 274 de persoane salvate recent în largul Libiei de nava de salvare Ocean Viking vor fi debarcate în Sicilia, unde vor fi plasate în carantină, au anunţat duminică ONG-ul SOS Mediterana şi Ministerul italian de Interne, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ca măsură de precauţie, "migranţii sunt ţinuţi în carantină" în oraşul sicilian Pozzallo şi personalul navei este izolat la bord "atâta timp cât va fi necesar", a precizat duminică într-un comunicat Ministerul italian de Interne fără a furniza mai multe amănunte.

Italia se confruntă cu o înmulţire bruscă a cazurilor de persoane depistate cu noul coronavirus. În jur de zece oraşe din nordul Italiei sunt duminică în carantină, cu interdicţie de intrare şi de ieşire. Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus se ridică acum la "peste 100", potrivit preşedintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

"Uşurare la bordul Ocean Viking în această dimineaţă, când i-am anunţat pe cei salvaţi între trei operaţiuni distincte în această săptămână că Italia le va asigura un loc sigur", a postat pe Twitter duminică ONG-ul SOS Mediterana, care a închiriat nava în parteneriat cu Medecins sans frontieres.

"Nava este acum în drum spre Pozzallo, în Sicilia, pentru debarcare", a adăugat ONG-ul cu sediul la Marsilia.

Marţi dimineaţă, Ocean Viking a salvat 84 de persoane care au părăsit Libia, apoi alte 98 la sfârşitul zilei. A doua zi, nava a mai salvat alte 92 de persoane aflate în pericol într-o ambarcaţiune pneumatică.

Sursa foto: Nicolas Economou/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri