Fondul Monetar Internaţional (FMI) a recomandat tuturor angajaţilor săi din Washington să lucreze de acasă până la noi dispoziţii, după ce un angajat a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat un purtător de cuvânt al FMI, transmite Reuters.

De asemenea, instituţia a suspendat toate călătoriile misiunilor FMI către ţări europene unde Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a instituit nivelul trei privind răspândirea epidemiei dar a dat asigurări că "rămâne deplin operaţională şi pregătită să ajute statele membre", scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de angajaţi lucrează la sediul FMI din Washington, aflat lângă cel al Băncii Mondiale.

În prezent, sunt permise doar călătoriile esenţiale ale staff-ului FMI spre ţările care au nivelul trei (29 de ţări şi principate europene, China, Iran şi Coreea de Sud), a precizat purtătorul de cuvânt al FMI.

Săptămâna aceasta, atât Fondul Monetar Internaţional cât şi Banca Mondială au testat capacitatea miilor lor de angajaţi de a lucra de acasă.

FMI şi Banca Mondială au anunţat recent că, pentru reuniunile lor de primăvară, care vor avea loc în perioada 17-19 aprilie, au adoptat un "format virutal", în locul reuniunilor clasice care au loc în fiecare an la Washington. În mod normal, aceste reuniuni aduc aproximativ 10.000 de oficiali guvernamentali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti din întreaga lume la Washington.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de manifestanţi la Hong Kong împotriva legii chineze privind securitatea
Setari Cookie-uri