Elon Musk le-a spus angajaților de la fabrica Tesla din statul California, într-un e-mail în luna martie, că pot opta să rămâna acasă dacă întoarcerea la locul de muncă în contextul pandemiei de Covid-19 le creează disconfort. Acum, doi dintre angajați spun că au fost concediați după ce au făcut exact acest lucru.

"Vreau să fiu foarte clar, dacă vă simțiți puțin bolnavi sau chiar aveți un disconfort, vă rog să nu vă simțiți obligați să veniți la muncă", a spus Elon Musk angajaților Tesla în luna martie. Dar, în pofida faptului că antreprenorul american a spus că este "în regulă" ca angajații săi să stea acasă, doi dintre aceștia au declarat pentru Washington Post că au fost informați în iunie de rezilierea contractului de muncă.

Aceștia au ales să nu se întoarcă la locul de muncă, deși Elon Musk a deschis fabrica în pofida recomandărilor autorităților sanitare locale. Cei doi angajați, Carlos Gabriel și Jessica Naro, apreciază că decizia Tesla ar fi legată de faptul că aceștia au povestit presei în luna mai anul curent despre condițiile de muncă în cadrul fabricii.

Citește și: Elon Musk, omul care aduce Internetul din cer

Deși se află într-o zonă dintre cele mai lovite de coronavirus, angajații Tesla s-au reîntors se lucreze la fabrica din Fremont, California, în pofida deciziilor autorităților locale care au interzis fabricarea și asamblarea mărfurilor neesențiale în această perioadă.

Elon Musk, ca de obicei, a reacționat pe Twitter, spunând că, dacă cineva ar trebui să fie arestat pentru încălcarea regulilor, acela ar trebui să fie el. Autoritățile locale au capitulat în fața cerințelor sale ca fabrica să se redeschidă, chiar dacă producția începuse deja.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Elon Musk?

Sursa foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri