Tesla a concediat doi angajați după ce Elon Musk le-a spus că pot sta acasă din cauza Covid-19

Elon Musk le-a spus angajaților de la fabrica Tesla din statul California, într-un e-mail în luna martie, că pot opta să rămâna acasă dacă întoarcerea la locul de muncă în contextul pandemiei de Covid-19 le creează disconfort. Acum, doi dintre angajați spun că au fost concediați după ce au făcut exact acest lucru.

"Vreau să fiu foarte clar, dacă vă simțiți puțin bolnavi sau chiar aveți un disconfort, vă rog să nu vă simțiți obligați să veniți la muncă", a spus Elon Musk angajaților Tesla în luna martie. Dar, în pofida faptului că antreprenorul american a spus că este "în regulă" ca angajații săi să stea acasă, doi dintre aceștia au declarat pentru Washington Post că au fost informați în iunie de rezilierea contractului de muncă.

Aceștia au ales să nu se întoarcă la locul de muncă, deși Elon Musk a deschis fabrica în pofida recomandărilor autorităților sanitare locale. Cei doi angajați, Carlos Gabriel și Jessica Naro, apreciază că decizia Tesla ar fi legată de faptul că aceștia au povestit presei în luna mai anul curent despre condițiile de muncă în cadrul fabricii.

Citește și: Elon Musk, omul care aduce Internetul din cer

Deși se află într-o zonă dintre cele mai lovite de coronavirus, angajații Tesla s-au reîntors se lucreze la fabrica din Fremont, California, în pofida deciziilor autorităților locale care au interzis fabricarea și asamblarea mărfurilor neesențiale în această perioadă.

Citeste si:
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Elon Musk lovește din nou:...

Elon Musk, ca de obicei, a reacționat pe Twitter, spunând că, dacă cineva ar trebui să fie arestat pentru încălcarea regulilor, acela ar trebui să fie el. Autoritățile locale au capitulat în fața cerințelor sale ca fabrica să se redeschidă, chiar dacă producția începuse deja.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Elon Musk?

Sursa foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bogații cer taxe mai mari pentru ei cu scopul de a plăti revenirea economică
Setari Cookie-uri