Donald Trump nu este purtător al noului coronavirus, a anunţat sâmbătă medicul Casei Albe, dezvăluind rezultatul testului la care a fost supus preşedintele american după ce a fost în contact cu mai mulţi membri ai unei delegaţii brazilieni care ulterior au fost testaţi pozitiv.

"Am primit în această seară confirmarea că testul este negativ", a anunţat medicul Sean Conley. "La o săptămână după ce a luat cina la Mar-a-Lago (Florida - n.r.) cu delegaţia braziliană, preşedintele nu prezintă niciun simptom", a adăugat el.

Preşedintele de 73 de ani, care a refuzat timp de mai multe zile să se testeze, a anunţat sâmbătă că a fost testat în cele din urmă şi că aşteaptă rezultatele, informează AFP, ciitată de Agerpres.

"Am făcut testul ieri (vineri - n.r.) seară", a declarat el în cadrul unei conferinţe de la Casa Albă, după ce a explicat vineri că nu este nevoie să facă testul, din moment ce nu prezintă niciun simptom.

Totuşi, refuzul preşedintelui primei puteri mondiale de a se testa pentru coronavirus a provocat îngrijorare, în contextul în care el a fost în contact weekendul trecut, pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago, cu două persoane testate pozitiv pentru coronavirus.

Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă la nivel naţional, permiţând statului federal să deblocheze până la 50 de miliarde de dolari.

În ajun, el a creat suprindere anunţând interdicţia de intrare în SUA timp de treizeci de zile a călătorilor provenind din spaţiul Schengen al Europei, dar şi din Regatul Unit şi Irlanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Zona roșie se EXTINDE. Călători din 12 țări intră direct în carantină
Setari Cookie-uri