Donald Trump nu este purtător al noului coronavirus, a anunţat sâmbătă medicul Casei Albe, dezvăluind rezultatul testului la care a fost supus preşedintele american după ce a fost în contact cu mai mulţi membri ai unei delegaţii brazilieni care ulterior au fost testaţi pozitiv.

"Am primit în această seară confirmarea că testul este negativ", a anunţat medicul Sean Conley. "La o săptămână după ce a luat cina la Mar-a-Lago (Florida - n.r.) cu delegaţia braziliană, preşedintele nu prezintă niciun simptom", a adăugat el.

Preşedintele de 73 de ani, care a refuzat timp de mai multe zile să se testeze, a anunţat sâmbătă că a fost testat în cele din urmă şi că aşteaptă rezultatele, informează AFP, ciitată de Agerpres.

"Am făcut testul ieri (vineri - n.r.) seară", a declarat el în cadrul unei conferinţe de la Casa Albă, după ce a explicat vineri că nu este nevoie să facă testul, din moment ce nu prezintă niciun simptom.

Totuşi, refuzul preşedintelui primei puteri mondiale de a se testa pentru coronavirus a provocat îngrijorare, în contextul în care el a fost în contact weekendul trecut, pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago, cu două persoane testate pozitiv pentru coronavirus.

Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă la nivel naţional, permiţând statului federal să deblocheze până la 50 de miliarde de dolari.

În ajun, el a creat suprindere anunţând interdicţia de intrare în SUA timp de treizeci de zile a călătorilor provenind din spaţiul Schengen al Europei, dar şi din Regatul Unit şi Irlanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri