Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a pus în aplicare joi seara Legea de producţie pentru apărare (Defense Production Act), care permite guvernului să accelereze producţia de măşti, respiratoare, ventilatoare şi alte echipamente necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Trump anunţase în urmă cu două zile că va invoca această lege, care datează din timpul Războiului din Coreea, din anii '50, şi îi conferă preşedintelui autoritatea de "a grăbi şi a extinde aprovizionările de resurse de la baza industrială americană pentru a sprijini programele militare, energetice, spaţiale şi de securitate internă", conform unui rezumat publicat pe site-ul Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Casa Albă, liderul american a mai declarat că nu are de gând să pună în izolare întregul teritoriu al Statelor Unite pentru a face faţă crizei provocate de coronavirus. "Nu cred că vom considera acest lucru necesar vreodată", a spus Trump.

''S-a făcut acest lucru în California, s-a făcut la New York, acestea sunt două puncte fierbinţi (...) Dar, dacă mergeţi în Midwest sau în altă parte, oamenii văd toate acestea la televizor şi nu au aceleaşi probleme'', a adăugat el.

Tot vineri, secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat restricţionarea călătoriilor neesenţiale la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic şi a spus că restricţiile de călătorie între Statele Unite şi Canada vor fi revizuite după 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri