Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în faţa unei moschei din Berlin, în pofida interdicţiei privind adunările publice, pe fondul pandemiei noului coronavirus, conform informaţiilor furnizate de poliţia germană, citate de dpa.

Se pare că mulţimea de credincioşi musulmani a răspuns chemării la rugăciune a moscheii Dar-as-Salam din districtul Neukoelln, din sud-estul capitalei, scrie Agerpres.

Imamul moscheii şi ofiţerii de poliţie sosiţi la faţa locului "au reuşit doar parţial să îi convingă pe cei prezenţi să păstreze distanţa". În urma cooperării autorităţilor cu imamul moscheii, rugăciunile de vineri au fost în scurt timp oprite.

Conducerea moscheii a dat asigurări poliţiei că va insista din nou pe reţelele de socializare asupra faptului că oamenii nu trebuie să răspundă personal chemării la rugăciune şi că astfel de apeluri vor fi suspendate imediat în cazul în care mulţimile vor apărea din nou la moschee.

Germania a înăsprit luna trecută restricţiile privind libertatea de mişcare pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Populaţia trebuie să reducă toate contactele la minimum absolut, să menţină o distanţă personală de cel puţin 1.5 metri, să iasă doar cu membrii propriei familii sau în grupuri de cel mult două persoane şi să evite adunările.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri