Europa este în prezent centrul pandemiei de COVID-19, cu aproape un milion de cazuri, iar următoarele săptămâni vor fi critice, a declarat Hans Kluge, directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Numărul de cazuri continuă să crească peste tot în regiune. În ultimele zece zile, numărul de cazuri raportate în Europa aproape s-a dublat, apropiindu-se de un milion", a arătat Kluge într-o conferinţă de presă online. Prin urmare, continentul se confruntă cu aproximativ 50% din impactul epidemiei pe plan mondial, în condiţiile în care a înregistrat peste 84.000 de decese după infectarea cu coronavirus, potrivit Agerpres.

Deşi unele ţări intră într-o perioadă în care ar putea relaxa treptat restricţiile, nu există o cale rapidă pentru revenirea la normal, a avertizat oficialul OMS. S-au observat indicii încurajatoare în datele din Spania, Italia, Franţa şi Elveţia, dar Europa este'în ochiul ciclonului'. Orice ţară care relaxează măsurile de combatere a epidemiei trebuie să se asigure că transmiterea virusului este controlată, iar sistemele de sănătate sunt capabile să testeze, să izoleze şi să pună în carantină cazurile.

Sursa foto: Paolo Bona / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri