O navă militară a SUA se întoarce în port după ce 18 marinari aflaţi la bord au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Prima persoană infectată cu COVID-19 a fost evacuată de o echipă specială care a fost trimisă pe navă și anume, USS Kidd, care operează la sud de SUA. Ulterior, alţi 17 marinari au fost testaţi pozitiv şi sunt aşteptate mai multe astfel de cazuri, au anunţat Forţele navale ale SUA, potrivit Agerpres.

"Nava se va întoarce în port unde echipajul va continua să o cureţe şi să o dezinfecteze", potrivit unui comunicat.

Aceasta este cea de a doua navă a SUA care se confruntă cu un focar de COVID-19. Portavionul USS Theodore Roosevelt a avut nu mai puţin de 840 de marinari testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Comandantul navei a fost demis din funcţie, o decizie controversată, după ce a pledat pe lângă superiorii săi ca echipajul său să fie tratat, avertizând că marinarii îşi vor pierde viaţa dacă nu se va interveni rapid. Secretarul interimar al forţelor navale a demisionat ulterior şi el, după ce a făcut o serie de comentarii controversate privind nava în cauză.

Readucerea navei în port şi mutarea majorităţii marinarilor la sol au ridicat pe de altă parte preocupări geopolitice, însă armata SUA insistă că poziţia ţării în regiunea Pacificului, de contracarare a Chinei, nu a fost afectată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri