UPDATE Coronavirus | Un nou focar de COVID-19 depistat pe o navă militară a Statelor Unite

O navă militară a SUA se întoarce în port după ce 18 marinari aflaţi la bord au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Prima persoană infectată cu COVID-19 a fost evacuată de o echipă specială care a fost trimisă pe navă și anume, USS Kidd, care operează la sud de SUA. Ulterior, alţi 17 marinari au fost testaţi pozitiv şi sunt aşteptate mai multe astfel de cazuri, au anunţat Forţele navale ale SUA, potrivit Agerpres.

"Nava se va întoarce în port unde echipajul va continua să o cureţe şi să o dezinfecteze", potrivit unui comunicat.

Aceasta este cea de a doua navă a SUA care se confruntă cu un focar de COVID-19. Portavionul USS Theodore Roosevelt a avut nu mai puţin de 840 de marinari testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Comandantul navei a fost demis din funcţie, o decizie controversată, după ce a pledat pe lângă superiorii săi ca echipajul său să fie tratat, avertizând că marinarii îşi vor pierde viaţa dacă nu se va interveni rapid. Secretarul interimar al forţelor navale a demisionat ulterior şi el, după ce a făcut o serie de comentarii controversate privind nava în cauză.

Citeste si:
STUDIU: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 dezvoltă...
STUDIU: Sub 80% dintre...

Readucerea navei în port şi mutarea majorităţii marinarilor la sol au ridicat pe de altă parte preocupări geopolitice, însă armata SUA insistă că poziţia ţării în regiunea Pacificului, de contracarare a Chinei, nu a fost afectată.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri